AcasăDanemarcaDanemarca, zguduită de un Divorț în stil Sharia

Danemarca, zguduită de un Divorț în stil Sharia

La Odense, locul de naștere al lui Hans Christian Andersen, primarul Peter Rahbaek Juel spune că trăiește „un basm prost în secolul XXI”.

-

Un imam a zgâlțâit orașul și întreg regatul scandinav, prin actul de divorț potrivit legii islamice Sharia pe care l-a emis recent, scrie Le Point.

„M-a apucat durerea de burtă când am citit acest document”, redactat în original în arabă și semnat de imamul danez Abu Bashar, pe numele său adevărat Mohamad Al-Khaled Samha, mărturisește primarul.

De origine siriană, preotul musulman este o figură controversată în Danemarca. El a făcut parte dintr-o delegație de clerici care a mers la sfârșitul lui 2005 în Egipt, Liban și Siria, pentru a obține sprijin pentru mișcările de protest împotriva publicării a 12 caricaturi ale profetului Mahomed, în ziarul Jyllands-Posten.

În ceea ce privește divorțul, documentul de trei pagini în arabă dezvăluit de ziarul Berlingske Tinde poruncește ca tânăra femeie, dorind să divorțeze, să accepte o serie de condiții bazate pe Sharia, printre care plata a 70.000 de coroane (10.000 de euro), conform cu dota de la căsătorie.

În plus, divorțata este obligată să renunțe la custodia celor doi copii ai săi dacă se căsătorește cu un alt bărbat, dacă se mută la o distanță mai mare de 130 de kilometri de fostul său domiciliu din Vollsmose (periferie a orașului Odense) sau dacă are un comportament considerat că ar aduce atingere onoarei soțului sau familiei sale.

mai mult la  /evz.ro/danemarca-zguduita-de-un-divort-in-stil-sharia.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Satelitii Starlink sunt folositi de Ucraina pentru lovituri impotriva tancurile si...

Satelitii lui Elon Musk conecteaza Ucraina la internet. Starlink a fost conceput ca un program civil – dar armata ucraineana il poate folosi, de...