Danezii explică de ce fac eforturi să-i păstreze pe muncitorii români și să aibă copii

0
509

LECȚIA DE LA CAPĂTUL LUMII. Danezii explică de ce fac eforturi să-i păstreze pe muncitorii români și să aibă copii: „Interesul nostru e o forță de muncă statornică și mulțumită”

REPORTAJ. Primăria din Frederikshavn, cel mai nordic punct al Danemarcei, are doi angajați care caută muncitori din alte țări și îi ajută să se integreze în societatea daneză. Mulți dintre aceștia sunt români. Deja, dintre românii care locuiesc în Danemarca, peste 15% sunt copii. Muncitorii români au ajuns să aibă aici mai mulți copii pe familie decât în România. „Românii nu se alintă. Muncesc din greu și sunt respectați. Le-am explicat că există un interes, că vrem să se stabilească aici pentru că e bine pentru primărie, vom avea mai mulți copii în școli și grădinițe”.

35.397 de migranți originari din România și 5.433 de descendenți ai acestora trăiau în Danemarca la 1 aprilie 2022, potrivit Ambasadei României în Regatul Danemarcei, care citează Institutul danez de statistică. Dintre aceștia, 1.064 au obținut cetățenia daneză. În regiunea Nordjylland, din care face parte Frederikshavn, trăiau 4.108 români la 1 aprilie 2022. Românii sunt a treia cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Danemarca, după polonezi și sirieni. Cum ajunge recensământul de aici să arate mult mai bine decât cel de acasă? Care sunt mecanismele, instituțiile și munca pusă în slujba oamenilor?

Citeşte întreaga ştire: LECȚIA DE LA CAPĂTUL LUMII. Danezii explică de ce fac eforturi să-i păstreze pe muncitorii români și să aibă copii: „Interesul nostru e o forță de muncă statornică și mulțumită”

<

p class=”clip_int”>


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.