Danezii s-au certat între ei. Tranzacţie eşuată pe piaţa terenurilor din România. Danezii de la FirstFarms renunţă la parteneriatul cu AP Pension, dar nu şi la investiţii

0
2163

FirstFarms, o companie deţinută de investitori danezi cu terenuri în România, Slovacia și Ungaria, a renunțat la un parteneriat cu AP Pension, o companie de pensii ocupaţionale din Danemarca, care ar fi dus la investiții masive pe piața terenurilor arabile din România. Cele două entități voiau să exploateze 20.000 de hectare în România. Investițiile vor continua, FirstFarms căutând noi parteneri.

Tranzacția prin care FirstFarms A/S ar fi vândut, ca parte dintr-un parteneriat, 3.000 de hectare de teren din Estul României către AP Pension, o companie de pensii ocupaţionale din Danemarca, a eșuat, anunță FirstFarms.

Compania susține însă că acest lucru nu va influența decizia de a continua investițiile în terenuri pe plan local, scopul fiind acela de a ajunge la exploatații de 20.000 de hectare de teren, adică de 2,5 ori mai mjult decât exploatează acum.

„Cele două entități au decis să întrerupă dialogul referitor la tranzacționarea a 3.000 de hectare de teren și a clădirilor eferente din Estul României. A fost imposibil să ajungem la o înțelegere avantajoasă pentru ambele părți. Stabilisem un termen limită până la care să ne punem de acord asupra acestei probleme, dar din păcate nu am reușit să ajungem la o înțelegere în acest interval de timp. De aceea, ambele părți au fost de acord să renunțăm la dialog”, a declarat  CEO in FirstFarms, Anders H. Nørgaard and CEO in AP Ejendomme, Peter Olsson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here