AcasăDanemarcaDanezii s-au certat între ei. Tranzacţie eşuată pe piaţa terenurilor din România....

Danezii s-au certat între ei. Tranzacţie eşuată pe piaţa terenurilor din România. Danezii de la FirstFarms renunţă la parteneriatul cu AP Pension, dar nu şi la investiţii

FirstFarms, o companie deţinută de investitori danezi cu terenuri în România, Slovacia și Ungaria, a renunțat la un parteneriat cu AP Pension, o companie de pensii ocupaţionale din Danemarca, care ar fi dus la investiții masive pe piața terenurilor arabile din România. Cele două entități voiau să exploateze 20.000 de hectare în România. Investițiile vor continua, FirstFarms căutând noi parteneri.

Tranzacția prin care FirstFarms A/S ar fi vândut, ca parte dintr-un parteneriat, 3.000 de hectare de teren din Estul României către AP Pension, o companie de pensii ocupaţionale din Danemarca, a eșuat, anunță FirstFarms.

Compania susține însă că acest lucru nu va influența decizia de a continua investițiile în terenuri pe plan local, scopul fiind acela de a ajunge la exploatații de 20.000 de hectare de teren, adică de 2,5 ori mai mjult decât exploatează acum.

„Cele două entități au decis să întrerupă dialogul referitor la tranzacționarea a 3.000 de hectare de teren și a clădirilor eferente din Estul României. A fost imposibil să ajungem la o înțelegere avantajoasă pentru ambele părți. Stabilisem un termen limită până la care să ne punem de acord asupra acestei probleme, dar din păcate nu am reușit să ajungem la o înțelegere în acest interval de timp. De aceea, ambele părți au fost de acord să renunțăm la dialog”, a declarat  CEO in FirstFarms, Anders H. Nørgaard and CEO in AP Ejendomme, Peter Olsson.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca