AcasăCopenhagaDanezii trebuie să decidă câți bani vor da familiei regale „de poveste”,...

Danezii trebuie să decidă câți bani vor da familiei regale „de poveste”, în așteptarea noului rege, care va fi încoronat duminică

Oficialii din Danemarca trebuie să decidă încă câți bani va primi noul monarh, dar, indiferent de costuri, pentru unii danezi familia regală oferă un sentiment de tradiție de basm și merită fiecare bănuț, scrie Reuters.

Regina Margrethe a II-a a uimit națiunea în ajunul Anului Nou când a anunțat că va abdica și va lăsa tronul fiului său cel mare, care va deveni duminică regele Frederik al X-lea (foto).

Membrii familiei regale din Danemarca cheltuiesc de aproximativ opt ori mai puțin decât omologii lor britanici, fapt care face ca monarhia daneză să fie una dintre cele mai populare din Europa, cu sprijinul a peste 70% din populație.

„Familia regală înseamnă tot ceea ce este danez, sunt basme și tradiții”, a declarat pentru Reuters Anna Karina Laursen, în vârstă de 59 de ani, în timp ce se afla în fața palatului regal din Copenhaga.

 

Danezii trebuie să decidă câți bani vor da familiei regale „de poveste”, în așteptarea noului rege, care va fi încoronat duminică

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca