AcasăPrima paginaDanezii vor muncitori din România care să vină cu cortul de acasă!

Danezii vor muncitori din România care să vină cu cortul de acasă!

Angajatorii din Danemarca vor să recruteze 75 de români pentru joburi în sezonul de vară la culesul de fructe şi legume, potrivit unui anunţ postat pe site-ul ANOFM. Cazarea muncitorilor se va face în corturi, pe care aceştia trebuie să le aducă de acasă!

Potrivit anunţului de angajare, la cele mai multe dintre ferme, lucrătorii români trebuie să îşi aducă de acasă un cort, ustensile de gătit şi haine groase! În ferme se vor asigura spaţii acoperite doar pentru prepararea mâncării, toalete, baie, maşini de spălat.

Taxa de cazare în camping este între 2-10 euro/zi, pentru acoperirea costurilor serviciilor de electricitate şi apă. „Dacă contractul începe de luna mai şi se termină după luna august, angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit, contracost sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare”.

Românii care sunt dispuşi să îşi ia cortul în spinare pentru a scăpa de sărăcia de acasă sunt atenţionaţi că îi aşteaptă o viaţă grea: „Muncă fizică grea. Munca poate începe la 4 dimineaţa”, se spune în anunţul de angajare. De asemenea, transportul către Danemarca şi înapoi, cu tot cu cort, „este în responsabilitatea lucrătorilor”.

Joburile sunt la mai multe ferme de cultivare a fructelor şi legumelor (căpşuni, zmeură, mazăre, ceapă). Timpul de lucru este în mod normal între 25-37 ore săptămânal, dar numărul orelor lucrate depinde şi de vreme.

Printre condiţiile la angajare se cer vârsta minimă de 18 ani, cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu, iar experienţa în munca agricolă constituie un avantaj

Referitor la salariu, precizările din anunţul de angajare sunt minime: „Plata este întotdeauna în funcţie de cantitate, în medie 0,8-0,9 euro/kg. Plata se face conform Contractului Colectiv de Muncă în agricultură sau conform contractului individual de muncă”.

Vezi mai multe detalii despre joburile în Danemarca aici.

 

Danezii vor muncitori din România care să vină cu cortul de acasă!


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Astea sunt conditiile. Comentariile sunt de prisos. Daca nu ne place, mergem mai departe la alte oferte. Niciodata un angajator nu isi va schimba conditiile de angajare in urma comentariilor sau a criticilor. In schimb isi va schimba conditiile daca nu va avea pe cine sa angajeze. Asa ca „ignore” este singura alternativa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura