Huawei amenință că va scoate investițiile din Danemarca ca răspuns la o nouă lege de control. Șeful Huawei Danemarca a trimis o scrisoare către premierul danez. Acesta indică faptul că își va regândi implicarea în țară dacă i se impun cerințe speciale de securitate.

Știrea a fost data de publicația daneză Berlingske și urmată aproape imediat de o poveste similară din Politico. La baza știrii se află o scrisoare trimisă de Jiang Lichao, CEO Huawei Danemarca, premierului danez Mette Frederiksen, pe 17 decembrie 2019, pe care Politico a publicat-o aici.

„În ultima vreme a avut loc o furtună perfectă în jurul Huawei 5G din Regatul Danemarcei.”, arată scrisoarea în deschidere. „Valurile diplomatice și politice înalte au fost aproape aruncate peste o barcă mică numită„ Huawei Danemarca”. Pentru a înțelege ce a determinat utilizarea unei metafore atât de dramatice, trebuie să ne referim la un raport Berlingske publicat cu o săptămână mai devreme.

Publicația Berlingske a dezvăluit că, ambasadorul chinez l-ar fi amenințat pe ministru comerțului din Insulele Feroe

„O înregistrarea interzisă dezvăluie că ambasadorul Chinei a amenințat liderul feroz într-o întâlnire secretă.”, arată titlul știrii. Aceasta acoperă o înregistrare audio în care se afirmă că ambasadorul chinez în Danemarca l-a amenințat pe ministrul comerțului din Insulele Feroe cu retragerea unui acord de comerț liber dacă Huawei nu obține un contract 5G.

mai mult la  /www.noobz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.