AcasăCopenhagaIdioti utili si în Danemarca : câteva sute de manifestanți în Piața...

Idioti utili si în Danemarca : câteva sute de manifestanți în Piața Primăriei din Copenhaga împotriva carantinei „Împreună pentru libertate”

Un paradox legal, demonstrațiile politice nu reprezintă o încălcare a actualei interdicții a adunărilor mai mari de 10 persoane, în Danemarca.

Având sloganul „Împreună pentru libertate”, câteva sute de danezi au demonstrat sâmbătă în Piața Primăriei din Copenhaga împotriva carantinei si legilor adoptate de guvernul danez în ultimele doua luni.

Potrivit unuia dintre organizatori, Marie Jensen, scopul demonstrației, care a fost publicat mai întai pe Facebook, este să atragă atenția asupra restrângerii drepturilor civile în Danemarca. În opinia protestatarilor, în legătură cu închiderea completa a Danemarcei, drepturile protejate de constituția daneză au fost încălcate fără o justificare clara a specialiștilor din domeniul sănătății.

Consiliul Național al Sănătății din Danemarca nu a recomandat intervenția guvernului.

„Până la urmă, nu știm ce ar fi recomandat Consiliul Național al Sănătății și credem că nu trebuie să ne conformăm. Protestul este legal, dacă ar fi periculos ar fi interzis” spune Marie Jensen.

La postul danez TV 2 care emite live de la demonstrație, puteți vedea că zeci de persoane s-au adunat în Piața Primăriei din Copenhaga, ceea ce în alte circumstanțe ar fi o încălcare a interdicției adunărilor mai mari”.

Dar interdicția nu se aplică si demonstrațiilor politice și, din același motiv, poliția nu este prezentă sa amendeze protestatarii, așa cum s-a întâmplat în alte dati când regulile privind dimensiunea adunărilor au fost încălcate.


Flere hundrede demonstrerer på Rådhuspladsen: – Hvis det var farligt, var det vel ikke tilladt

Der er ikke tale om et brud på forsamlingsforbuddet ved politiske demonstrationer.

Under parolen ”sammen for frihed” demonstrerer flere hundrede mennesker lørdag på Rådhuspladsen i København.

Formålet med demonstrationen, som over 400 har tilmeldt sig på Facebook, er ifølge en af arrangørerne, Marie Jensen, at gøre opmærksom på danskernes tab af rettigheder. Ifølge deres opfattelse er der nemlig i forbindelse med nedlukningen af Danmark sket indgreb i danskernes grundlovssikrede rettigheder uden en sundhedsfaglig begrundelse.

– Sundhedsstyrelsen har ikke anbefalet de indgreb, som regeringen har lavet. Vi ved jo ikke, hvad Sundhedsstyrelsen ville have anbefalet, og det mener vi, at vi mangler at få svar på, siger hun

sursa : /nyheder.tv2.dk/

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin</