Primul Ministru al Danemarcei Mette Frederiksen

Un sondaj făcut de European Council on Foreign Relations (ECFR) în nouă țări europene – Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania și Suedia:

În medie, 33% dintre cei peste 11.000 de cetățeni intervievați spun că și-au pierdut încrederea în guvernul țării lor, în timpul pandemiei. Există, desigur, variații și extreme.

În Danemarca, 60% din oameni au încredere mai mare în guvern acum, procente la fel de mari fiind în Portugalia și Suedia. La polul opus se află Franța, unde 61% din oameni și-au pierdut încrederea în guvern, iar scoruri la fel de negative s-au înregistrat și în Spania.

Cea mai mare încredere în experți s-a înregistrat în Danemarca (64%) și Suedia (61%), iar cea mai scăzută în Franța (15%), Spania (21%) și Polonia (20%).

Jumătate dintre români cred că „statul a ascuns informații importante în această criză și în același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID-19”, arăta un sondaj IRES publicat în luna mai. Tot aproape jumătate dintre români credeau că noul coronavirus nu este așa de periculos „pe cât se crede”.

mai mult la  /romania.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.