La mijlocul lunii aprilie s-a decis deschiderea treptată a grădiniţelor şi a şcolilor primare în Danemarca. Cum se studiază în orașul Kolding ne povestește conaționala noastră Cristina Frunză ai căror copii frecventează instituțiile de învățământ pe timp de pandemie.

„După ridicarea restricțiilor, guvernul danez a început cu redeschiderea grădinițelor și școlilor începând cu clasele 1-5. Statul danez încurajează pe toți copiii să urmeze școala din nou, astfel încât să poată intra în comunitatea clasei atât profesional cât și social și să nu piardă atât relațiile, cât și procesul academic”, ne spune Cristina Frunză, stabilită cu familia în orașul Kolding, Danemarca. Cristina are trei copii care frecventează instituțiile de învățământ din oraș, respectând regulile de igienă și distanța socială.

„Unele școli au plasat corturi în curte dacă nu au spațiu deajuns în interior. Recreațiile sunt prescurtate. Dacă un copil are simptome de coronavirus, este rugat ca să nu fie la școală până nu mai are simptome în ultimele 48 ore”, menționează Cristina Frunză.

mai mult la  /www.jurnal.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.