Soren Jensen: „In general, in Danemarca, politicienii, functionarii publici, medicii se tem mai degraba de mass-media decât de orice altceva, pentru că, dacă apare o poveste despre corupție in presa, acestia sunt terminati.”

C.C. & F. S. : Cu permisiunea dumneavoastra vom trece la a doua temă a interviului nostru, digitalizarea. Stim că Danemarca este una dintre cele mai digitalizate țări din Europa. Proprie generatiei tinere, digitalizarea a ajuns, in Danemarca sa fie utilizata si de generatiile varstnice… Cum ati ajuns la aceasta performanta pentru ca ințelegem că interacțiunea cu institutiile si autoritatile se desfasoara online.

H.E. S. J. : In Danemarca, astazi, utilizarea hârtiei este absolut o excepție. Deci, puteți comunica cu autoritățile de stat, cu autoritățile locale, dar și cu o mulțime de entități private, online, folosind un E-ID, un ID electronic. Practic, mai mult de 80 si ceva la suta din toate interacțiunile cu instituțiile de stat sunt online, fără notari, fara nimic din toate acestea.

mai mult la  /www.sfin.ro/interviu-cu-excelenta-sa-domnul-soren-jensen-ambasadorul-regatului-danemarcei-in-romania-partea-ii-soren-jensen-in-general-in-danemarca-politicienii-functionarii-publici-medi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.