AcasăDanemarcaLocul unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume. Nu există corupție

Locul unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume. Nu există corupție

Ţara cea mai puţin coruptă din lume este Danemarca. România se clasează pe locul 59, cu un scor de 48 de puncte, la egalitate cu Iordania, Arabia Saudită și Senegal.

Danemarca este cea mai mică, cea mai sudică şi cea mai joasă dintre cele trei ţări scandinave. Ea cuprinde peninsula Iutlanda şi un arhipelag de peste 400 de insule, dintre care 72 sunt locuite. Danemarca se învecinează cu Germania la sud, este legată de Suedia printr-un pod rutier şi feroviar şi are o coastă de 7.314 km.

Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor şi al şaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor. S-a clasat frecvent pe primul loc ca cea mai fericită şi mai puţin coruptă ţară din lume. În 2011, Danemarca a fost clasată pe locul 16 după Indicele Dezvoltării Umane, pe locul trei după Indicele Democraţiei şi pe locul 2 după Indicele de Percepţie a Corupţiei.

Danemarca a luat permanent atitudine progresivă în ceea ce priveşte conservarea mediului; în 1971, Danemarca a înfiinţat un Minister al Mediului şi a fost prima ţară din lume care a adoptat o lege a mediului în 1973. La fel ca şi vecinii săi scandinavi, Danemarca a fost una dintre cele mai progresiste culturi din lume din punct de vedere social. De exemplu, în 1969, Danemarca a fost prima ţară care a legalizat pornografia şi în 2012 Danemarca a înlocuit legile „parteneriatelor înregistrate”, pe care le introdusese în premieră mondială în 1989, cu „căsătorii neutre în raport cu sexul”. Modestia, punctualitatea, dar mai presus de toate, egalitatea sunt aspecte importante ale stilului de viaţă danez.

http://m.capital.ro/locul-unde-traiesc-cei-mai-fericiti-oameni-din-lume.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca