AcasăDanemarcaLaundromatul rusesc: O bancă din Danemarca a închis conturile unor ruși, după...

Laundromatul rusesc: O bancă din Danemarca a închis conturile unor ruși, după ce a fost acuzată de spălare de bani. Implicat este și vărul lui Putin

Danske, cea mai mare bancă din Danemarca, a închis 20 de conturi ai clienților ruși în 2013 ca urmare a unui raport de avertizare privind nereguli, care susține că sucursala sa estoniană a fost implicată în activități suspecte și, eventual, ilegale.

În cursul lunii septembrie, s-a constatat că aceeași sucursală se afla în centrul unei operațiuni de lobby secrete, în care s-au canalizat circa 2,9 miliarde de dolari din Azerbaidjan, prin intermediul companiilor britanice opace.

Cele mai recente revelații se referă la un grup de firme, cele mai multe înregistrate în Londra. În vara anului 2013, angajații băncii Danske au descoperit că una dintre aceste entități din Regatul Unit, Lantana Trade LLP, a depus „conturi false” la Companies House.

Potrivit raportului de avertizare, Lantana a declarat companiilor că era „latentă”, cu o cifră de afaceri foarte limitată. De fapt, Lantana a deținut depozite mari și a făcut tranzacții zilnice de milioane de euro. Contul Danske de la Lantana – deschis la sfârșitul anului 2012 – a funcționat timp de 11 luni.

Proprietarii finali ai Lantanei și partenerii erau ruși, dar identitatea acestora a fost ascunsă în spatele unei serii de firme de gestionare offshore cu sediul în Insulele Marshall și Seychelles.

Se spune că banca nu a reușit să stabilească cine se afla în spatele Lantanei, adăugând că „se pare că ar fi implicată familia Putin și FSB”.

Detaliile au fost trimise unității de informații financiare din Estonia și au fost transmise conducerii superioare a Danske. Danske a început doar o anchetă completă în 2017. Nu a informat nici Marea Britanie, nici Companies House.

http://unimedia.info/stiri/infografic-laundromatul-rusesc-o-banca-din-danemarca-a-inchis-conturile-unor-rusi–dupa-ce-a-fost-acuzata-de-spalare-de-bani–implicat-este-si-varul-lui-putin-148799.html


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura