Ministrul Bogdan Aurescu, solidar cu Danemarca: Amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este inadmisibila

0
894

Ministrul roman de externe Bogdan Aurescu si-a exprimat sambata seara, intr-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca in contextul afirmatiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecintele unei eventuale participari a statului scandinav la sistemul antiracheta al NATO, si a subliniat ca amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este inadmisibila.

PHILIP HAMMOND - BOGDAN AURESCU - MAE

Ambasadorul Rusiei in Danemarca a avertizat sambata statul scandinav sa nu se alature sistemului antiracheta al SUA si NATO, pe care Moscova il considera o amenintare, aminteste Agerpres.

„Nu cred ca danezii sunt pe deplin constienti de consecintele alaturarii Danemarcei la sistemul antiracheta condus de americani”, a apreciat Mihail Vanin intr-un articol de opinie publicat de cotidianul Jyllands-Posten.


„Daca se va intampla acest lucru, navele daneze vor deveni tinte pentru rachetele nucleare rusesti”, a adaugat el.

„Danemarca ar deveni parte a amenintarii impotriva Rusiei, ar fi mai putin pasnica si relatiile cu Rusia ar fi afectate”, a adaugat Vanin.

 

Ministrul Bogdan Aurescu, solidar cu Danemarca: Amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here