AcasăDanemarcaReacția MApN la declarația ambasadorului rus la Copenhaga: Scutul de la Deveselu...

Reacția MApN la declarația ambasadorului rus la Copenhaga: Scutul de la Deveselu e defensiv

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a afirmat că România nu este de acord cu declaraţia ambasadorului rus la Copenhaga potrivit căreia toate ţările participante la sistemul antirachetă NATO vor fi ţinte ale Rusiei, el subliniind că scutul de la Deveselu este un sistem defensiv.

Meetings of the Foreign Ministers at NATO Headquarters in Brussels - Bilateral Meeting between NATO Secretary General and the Minister of Foreign Affairs of Denmark

Mircea Duşă a fost întrebat de jurnalişti, duminică, în timpul unei vizite la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, cum comentează declaraţia ambasadorului rus la Copenhaga potrivit căreia toate ţările participante la sistemul antirachetă NATO vor fi ţinte ale Rusiei, scrie Mediafax.


„Ministrul de Externe a luat o poziţie pe această declaraţie a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu o asemenea declaraţie şi încă o dată precizez şi eu că sistemul antirachetă de la Deveselu este un sistem defensiv, care vizează apărarea antirachetă a ţărilor NATO”, a spus Duşa.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că sistemul antirachetă este pur defensiv şi nu are nimic de-a face cu Rusia, exprimând solidaritatea deplină cu Danemarca, după ce ambasadorul rus la Copenhaga a declarat că navele daneze vor deveni ţinte ale rachetelor ruse dacă Danemarca se alătură scutului american.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/reactia-mapn-la-declaratia-ambasadorului-rus-la-copenhaga-scutul-de-la-deveselu-e-defensiv-106318.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca