AcasăDanemarcaO studentă româncă, despre experienţa la studii în Danemarca: „Poţi să întâlneşti...

O studentă româncă, despre experienţa la studii în Danemarca: „Poţi să întâlneşti pe stradă un membru al Familiei Regale, atât sunt de deschişi“

Deşi majoritatea studenţilor geniali ai României par să se îndrepte spre universităţi de prestigiu din Marea Britanie sau Germania, destui tineri aleg şi Danemarca. Danezii încearcă să atragă studenţi străini spre domeniile de care ai lor fug prin şcolarizare gratuită şi un program de integrare care te ajută să-ţi găseşti rapid un job bine plătit.

Ioana Moldovan are 24 de ani şi se află de aproape doi ani în Danemarca, unde urmează un masterat în Topografie şi Cartografie la Aalborg University. Tânăra, originară din Bistriţa, s-a specializat şi în România, la Universitatea Tehnică, dar şi printr-un internship la Ministerul Agriculturii. Cât despre Danemarca, spune că a ales-o împreună cu alţi trei prieteni foarte buni. S-a bazat pe faptul că şcolarizarea este gratuită, dar şi pe celelalte avantaje oferite de statul danez. Aceasta face parte dintr-un program al studenţilor internaţionali, care vine să îi sprijine pe cei care aleg să îşi continue studiile în Danemarca. „Înveţi cum să îţi faci CV-ul, cum să aplici la un job, se fac teste de personalitate, tot felul de chestii care să îţi fie utile pe piaţa muncii daneze. Fiecare are câte un mentor, pliat pe domeniul în care se pregăteşte. Mentorul respectiv te duce la companii, îţi face cunoştinţă cu oameni, astfel încât să îţi mărească şansele la angajare”, explică Ioana.
646x404

Citeste mai mult: adev.ro/o5kyzl

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca