AcasăDanemarcaOdense, orașul natal al lui Hans Christian Andersen

Odense, orașul natal al lui Hans Christian Andersen

Odense este al treilea oraș ca mărime din Danemarca, iar datorită lui Hans Christian Andersen este faimos în întreaga lume. Însă, mai mult decât atât, Odense este un oraș foarte verde, cu o istorie fascinantă și o cultură bogată.

Odense se află în inima țării, fiind principalul oraș al insulei Funen, numită și insula-grădină a Danemarcei. A fost întemeiat înaintea vikingilor. Numele Odense vine de la Odin, zeul scandinav al războiului, dar și al poeziei și înțelepciunii.

Atracții turistice

Odense este orașul lui Hans Christian Andersen, așa că multe atracții au legătură cu scriitorul. Putem vizita muzeul care îi este dedicat, casa în care a copilărit, școala în care a învățat.


O altă celebritate care s-a născut în Odense este compozitorul Carl Nielsen, cel mai faimos compozitor danez. Putem vizita muzeul care îi este dedicat.

Pe de altă parte, în Danemarca, Odense este capitala oficială a bicicletelor. Toată lumea se deplasează dintr-un loc în altul pe două roți. Mergeți cu bicicleta și pe strada Nedergade, cu case tradiționale din lemn. Vara, zona este plină de terase și de cântăreți stradali.

Nu ratați satul Funen, un muzeu în aer liber care reconstituie satul tradițional danez de la 1800.

O altă atracție este Castelul Egeskov. Se află la 28 de kilometri de Odense și este unul dintre cele mai bine conservate castele construite pe apă din Europa. Cuvântul egeskov înseamnă ”pădurea de stejari” și se referă la faptul că o întreagă pădure de stejari a fost sacrificată pentru a ridica fundația castelului. Azi, uluitoarea clădire găzduiește o colecție de mașini de epocă, motociclete de epocă și aparate de zbor.

Dacă mai aveți energie după tot acest tur, petreceți o noapte în oraș. În Odense sunt o mulțime de pub-uri și cluburi. Cu siguranță după o vacanță în Odense veți reveni acasă cu tot atâtea povești câte a scris Andersen.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca