AcasăCopenhagaDanemarca anunță noi măsuri de lockdown, inclusiv închiderea școlilor

Danemarca anunță noi măsuri de lockdown, inclusiv închiderea școlilor

începând din 9 decembrie, barurile, restaurantele, muzeele şi cinematografele din 38 de municipalităţi, inclusiv Copenhaga, Aarhus şi Odense, vor rămâne închise, iar elevii din învăţământul gimnazial şi liceal şi studenţii vor urma doar cursuri online. Noile restricţii vor rămâne în vigoare până la 3 ianuarie.

-

🇩🇰  Autoritățile anunță noi măsuri de lockdown în Danemarca din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultima perioadă. Potrivit premierului danez Mette Frederiksen, restricțiile suplimentare inclusiv închiderea restraurantelor, a barurilor, dar și suspendarea cursurilor în școli. 

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, Ministrul Sănătății susține că principalul vector al transmiterii virusului SARS-CoV-2 în ultima perioadă îl reprezintă tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, iar măsurile sunt menite să limiteze riscul de răspândire.

”Intrăm într-o nouă fază a epidemiei, o fază în care vedem o creştere exponenţială a infecţiei”, a declarat ministrul sănătăţii danez Magnus Heunicke într-o conferinţă de presă.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Umor danez. Ambasada Danemarcei publică o expresie deocheată în limba română...

Ambasada Regatului Danemarcei în România publică o expresie deocheată în limba română pe contul de Facebook. Oficialii au încercat prin această postare să expună...