AcasăCopenhagaPovestea de succes a unui tânăr care studiază în Danemarca

Povestea de succes a unui tânăr care studiază în Danemarca

index

Tinerii din zona Moldovei au devenit tot mai interesaţi de oportunităţile de studiu în străinătate şi, singuri, cu ajutorul profesorilor sau la RIUF, caută informaţii * Vlad Zaharescu este un tânăr din Iaşi care şi-a urmărit visul de a studia în străinătate, aşa că în timpul liceului a luat în calcul şi subiectul studiilor universitare într-un mediu internaţional

 Vlad Zaharescu a finalizat studiile liceale la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, iar acum studiază la KEA- Copenhagen School of Design and Technology. Cum a reuşit să depăşească cu succes greutăţile întâmpinate, ce l-a motivat şi cum i se pare sistemul de învăţământ, a povestit Vlad într-un scurt interviu.

– Care a fost motivaţia ta de a aplica la studii în străinătate?
Motivaţia mea a fost una foarte simplă, îmi doream să studiez într-un mediu internaţional. După ce am analizat piaţa, ca să-i spun aşa, am decis că Danemarca mi se potriveşte foarte bine. Şi nu m-am înşelat deloc.
– Ştim că distanţa şi dorul de casă ne pot face să stăm pe gânduri când vrem să luăm o astfel de decizie. Cum e să ai 19 ani şi să fii la aproximativ 2000 km distanţă de casă?
La început a fost greu pentru că eşti singur între străini, având viaţa ta în propriile mâini. Dar să ţineţi cont că experienţa câştigată nu se poate compara cu nimic altceva; dacă aş putea aş face asta de încă 100 ori. Acest gen de experienţă te schimbă, te face mai matur, te face să vezi viaţa cu alţi ochi şi încet intri în lumea „celor mari”.
– Ce îţi place cel mai mult în şi la ţara în care studiezi?
Sunt student în Copenhaga, Danemarca. Oraşul este absolut genial, am avut ocazia să vizitez multe alte capitale europene şi Copenhaga mi se pare că este una dintre cele mai frumoase. Este un oraş activ, plin de viaţă, internaţional.

 

mai mult la :

Povestea de succes a unui tânăr care studiază în Danemarca
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
remus pe