Record, luna trecută, în Copenhaga: numărul bicicletelor l-a depășit pe cel al mașinilor

0
674

Senzorii care contorizează numărul bicicliştilor din capitala Danemarcei au înregistrat luna noimebrie un nou record: în Copenhaga sunt acum mai multe biciclete decât autoturisme.

Anul acesta, au intrat în circulație încă 35.080 de biciclete, numărul total al acestora ajungând la 265.700, faţă de 252.600 de maşini care circulă în capitala daneză.

Municipalitatea din Copenhaga a făcut numărători manuale ale traficului în mai multe locuri din centrul oraşului, începând din 1970, când existau 351.133 de autovehicule la un număr de 100.071 de biciclete.

În 2009, s-a instalat primul contor electric de biciclete în zona primăriei, iar acum există 20 de astfel de aparate care monitorizează circulaţia rutieră în oraș.

cyclists_in_copenhagen_small

Din anul 2005, s-a investit 1 miliard de coroane daneze în infrastructura pentru biciclete, care a inclus şi mai multe poduri destinate doar circulaţiei cu bicicleta sau pedestre.

În ultimul an, traficul pe bicicletă a sporit cu 15%, iar cel cu autoturisme a scăzut cu 1%, în vreme ce populaţia Copenhagăi a crescut constant.

mai mult la :  www.europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here