AcasăStiriDanemarca isi retrage avioanele F-16 din Siria si Irak ( sa fie...

Danemarca isi retrage avioanele F-16 din Siria si Irak ( sa fie acesta înca un mesaj anti Trump din partea Danemarcei ?)

Danemarca a anuntat vineri retragerea celor sapte avioane F-16 angajate in operatiunile din Siria si Irak ale coalitiei antijihadiste conduse de SUA, relateaza agentiile Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Decizia survine la trei zile dupa ce Pentagonul a recunoscut erorile comise de fortele aeriene ale SUA, Marii Britanii, Australiei si Danemarcei, care intr-un atac efectuat pe 17 septembrie in apropiere de orasul Deir Ezzor (in estul Siriei) au ucis combatanti ai regimului sirian, pe care i-a confundat cu jihadisti.

„Am examinat daca (prelungirea misiunii) mai are sens din considerente economice si practice”, a explicat ministrul danez de externe, Anders Samuelsen, cel care a facut anuntul. El a mai precizat ca, in locul prelungirii misiunii avioanelor F-16, vor fi trimisi inca aproximativ 20 de soldati in Irak.

Ministrul apararii, Claus Hjort Frederiksen, a precizat ulterior ca acesti soldati „vor instrui fortele irakiene, printre altele, in operatiuni de deminare si vor consolida contributia noastra actuala la pregatirea” armatei irakiene.

e-194-royal-danish-air-force-lockheed-martin-f-16am-fighting-falcon_planespottersnet_250109


Danemarca a contribuit la coalitia antijihadista condusa de SUA cu sapte avioane F-16, cu un avion de transport militar C-130J, care va fi de asemenea retras, si cu 400 de militari, dintre care 60 sunt soldati din trupele speciale.

Avioanele F-16 daneze au fost trimise in Irak intre octombrie 2014 si octombrie 2015, iar anul acesta in aprilie parlamentul de la Copenhaga a avizat extinderea misiunii lor si in Siria.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21446794-danemarca-isi-retrage-avioanele-16-din-siria-irak.htm

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ninadk on