Salariile mici și lipsa locurilor de muncă l-au determinat pe Ilie Lupu, 38 de ani, să plece din țară: „Fără pile nu te angaja nimeni”, spune bărbatul care s-a mutat în Danemarca în 2010, după ce a fost dată legea privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. Cum te adaptezi într-o societate diferită de cea în care ai crescut, de la temperaturi scăzute la prețuri ridicate? O poveste despre cum acasă devine locul în care îți permiți să trăiești, simplu și liniștit, departe de țara în care te-ai născut.

Ilie Lupu a plecat în Danemarca „acum vreo 8-9 ani, nici nu mai știu exact, dar a fost în anul în care s-au redus salariile cu 25%”. Vorbim pe Facebook, în scris, deoarece bărbatul îmi spune că are un defect de vorbire din naștere și preferă să comunicăm așa. A ajuns în Danemarca după iubita sa de atunci, care între timp i-a devenit soție. Dar ideea plecării o avea de mic în minte. „Din păcate, am avut un tată alcoolic, mereu făcea scandal. Mi-am dorit enorm să plec de acolo”, îmi scrie tânărul crescut într-un sat din județul Iași.

Citeşte întreaga ştire: Român în Danemarca: Limba e grea, prețurile mari, dar viața e mai simplă. „Am plecat în anul în care s-au redus salariile. Nicio șansă să mă întorc”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.