🇩🇰 Pentru a convinge autorităţile, românul a intrat în greva foamei, spune Claus Bonnez, avocatul acestuia. Românul de 38 de ani a fost condamnat pentru viol și a fost închis în Danemarca, încă în anul 2008. Motivul pentru care autoritățile daneze nu îl vor trimite pe bărbat înapoi în România este că pedeapsa va fi destul de severă în țara de origine. Autoritățile române îl vor trimite la închisoare pentru zece ani.

„Aici nu are aceleași oportunități ca acasă, în România. Îi lipsesc activitățile. De obicei, deținuții sunt eliberați atunci când demonstrează că nu mai sunt periculoși. Dar acest lucru nu este posibil pentru român. În principiu, poate muri în închisoare“, spune avocatul bărbatului.

Cazul este analizat acum de Curtea Supremă din Danemarca, după ce mai multe instanțe au refuzat să îl trimită pe bărbat înapoi în România. „Cred că există oportunități bune pentru ca el să fie trimis acasă“, mai spune avocatul. Dacă însă Curtea Supremă va respinge solicitarea românului, cazul lui va fi transmis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie tv2fyn.dk

mai mult la    /www.stiridiaspora.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.