AcasămuncaRomanii sînt apreciati în fermele din Danemarca. Harnicia, diisponibilitatea și stabilitatea sint...

Romanii sînt apreciati în fermele din Danemarca. Harnicia, diisponibilitatea și stabilitatea sint calitatile principale. Românii nu sînt nationalisti si doresc sa ramîna în Danemarca

Fermierul danez Mads Kristensen are opt ani de experiență cu angajați din România. Danezul spune ca apreciază munca românilor în cel mai înalt grad.

În 2010, Mads Kristensen a hotarît să angajeze români în loc de ucraineni. Era multumit de cum lucrau ucrainenii, dar era prea greu sa îi aduca în Danemarca. Cetatenii Ukrainei, o țară care se află în afara UE si cu grave probleme politice, au nevoie de vize pentru a calatori si munci în Danemarca.

Tot personalul de la ferma lui Mads este din Europa de Est si cu totii sînt în continua pregatire profesionala. Românii se sepcializeaza astfel la locul de munca, în fermele daneze, aceasta fiind una din conditiile puse de catre statul danez pentru a accepta forta de munca din Romania si pentru a sponsoriza o parte din studii.

MB05301006-1

Potrivit lui Mads Kristensen nu e nici o diferență între ucrainieni și români în modul de a munci, dar apar diferente între cele doua natii atunci cînd îsi petrec timpul liber. El consideră că ucrainenii sunt mai  naționalisti, vin în Danemarca pentru a face bani și apoi doresc să îi duca acasă pentru a folosi banii la reconstrctia patriei lor. Românii sunt, spre desoebire, mult mai vestici în mentalitate și mulți dintre ei nu au nici o dorință sa se întoarcă înapoi în țara lor de origine după ce au fost în Danemarca. Cei mai multi doresc sa ramîna, sa prinda radacini în noua lor tara, sa cumpere case si sa continue sa traiasca aici.

Salariul la ferma lui Mads este în funcție de aptitudini. Când vine vorba de salarii, danezul stă ferm:

„Nu vreau ca UE să dicteze cu cât de mult trebuie să îmi plătesc angajații. Angajații mei semnează un contract în care scrie negru pe alb cu cît va fi platit fiecare pentru locul de muncă oferit, așa că nu văd nici un motiv pentru care alții, cei de la Bruxelles, ar trebui să se amestece”

De asemenea, fermierul deanez spune că patru din cinci din românii angajați de el, sînt fermierii absolventi ai cursurilor de specialitate din Danemarca și că salariul acestora este același ca al unui danez.


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura