AcasăCopenhagaŞefa Agenţiei Medicamentului din Danemarca a leşinat în conferinţa în care a...

Şefa Agenţiei Medicamentului din Danemarca a leşinat în conferinţa în care a fost anunţată încetarea vaccinărilor cu AstraZeneca

-

Un incident neobişnuit a avut loc miercuri, în Danemarca, în timpul conferinţei de presă în care autorităţile acestei ţări au anunţat că renunţă la vaccinarea cu AstraZeneca.

Tanja Erichsen, şefa Agenţiei Medicamentului din Danemarca, a leşinat şi a căzut din picioare, lovindu-se cu capul de podeaua acoperită cu mochetă. Erichsen s-a prăbuşit în timp ce, alături, vorbea şeful Institutului de Sănătate, Soren Brostrom.

Acesta i-a acordat, de altfel, primul ajutor. Brostrom, împreună cu alte persoane aflate în sală au întors-o pe femeie astfel încât să stea lateral, şi nu pe spate.

Autorităţi daneze: Frecvenţa trombozelor în urma vaccinării cu AstraZeneca, 1 caz la 40.000

„Este mai puţin probabil ca grupurile-ţintă următoare vizate de vaccinare să se îmbolnăvească grav de COVID-19. Trebuie să punem în balanţă faptul că, în prezent, avem un risc cunoscut de reacţii adverse severe în urma vaccinării cu AstraZeneca, deşi acest risc, în cifre absolute, este un risc mic”, a precizat Soren Brostrom, directorul Agenţiei daneze pentru Sănătate.

Autorităţile daneze au relevat o frecvenţă a incidentelor trombotice în urma vaccinării de circa 1 caz la 40.000 de persoane, mult peste cele evocate în alte ţări europene unde, de asemenea, au fost semnalate probleme în urma imunizării cu AstraZeneca.

Luna trecută, Danemarca a fost prima ţară din Europa care a suspendat camapania de vaccinare cu AstraZeneca, în data pe 11 martie, ca măsură de precauţie.

mai mult la   /www.antena3.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Japonia se pregătește de război cu China. A cumpărat 400 de...

Japonia se pregătește de război cu China. A semnat oficial contractul de achiziţie a 400 de rachete de croazieră americane Tomahawk, una dintre măsurile...