Şi tu, Danemarca? CEA MAI MARE BANCĂ DANEZĂ ESTE ACUZATĂ DE MANIPULAREA PIEŢEI OBLIGAŢIUNILOR IPOTECARE

0
866

CEA MAI MARE BANCĂ DANEZĂ ESTE ACUZATĂ DE MANIPULAREA PIEŢEI OBLIGAŢIUNILOR IPOTECARE

Să fie un semnal al ieşirii din criză? Aproape că nu mai trece nicio zi fără noi cazuri de manipulare a preţurilor de pe pieţele internaţionale. Au fost dobânzile interbancare, apoi cotaţiile valutare, unde suspiciunea planează acum şi asupra Băncii Angliei conform unui articol Bloomberg, toate acestea venind după multe acuzaţii privind manipularea extinsă a pieţelor metalelor preţioase.
     Ar trebui să fim surprinşi că ultimele acuzaţii se referă la piaţa obligaţiunilor ipotecare garantate şi din Danemarca? Poate că da, deoarece ţara nordică se menţine de mulţi ani în fruntea clasamentelor internaţionale privind percepţia corupţiei, având o reputaţie neştirbită. În clasamentul percepţiei corupţiei realizat de Transparency International pentru anul 2013, Danemarca ocupa primul loc, cu 91 de puncte (n.a. punctajul este între zero şi 100, unde valoarea maximă corespunde lipsei totale a corupţiei).
     Ştiri din ultimele zile de la Reuters şi Bloomberg arată că „procurorul public pentru cazurile majore de criminalitate economică şi internaţională” a lansat o anchetă îndreptată împotriva Danske Bank, cea mai mare bancă daneză, acuzaţia fiind manipularea, în formă agravată, a preţurilor pe piaţa obligaţiunilor ipotecare garantate (n.a. covered bonds).

mai mult la : Şi tu, Danemarca?

BURSA 12.02.2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here