AcasăStiriThe Guardian : Secretele murdare ale țărilor scandinave. Adevărul din spatele miturilor

The Guardian : Secretele murdare ale țărilor scandinave. Adevărul din spatele miturilor

The Guardian a spus “de ajuns!”. Țările nordice nu sunt un miracol. În spatele miturilor se ascund “secrete murdare”.
Iată lista “secretelor murdare”, pe țări:

Danemarca

– în spatele fericirii din Danemarca stau antidepresivele. Este țara cea mai fericită, cel puțin în sondaje, dar și țara ai cărei cetățeni iau cele mai multe antidepresive.

– danezii au un nivel ridicat de încredere și coeziune socială, însă, potrivit OECD, ei lucrează mai puține ore pe an decât cea mai mare parte din restul lumii, ceea ce înseamnă că productivitatea este îngrijorător de lentă.

– cu toate acestea, după cum scrie cotidianul citat, își permit mese savuroase și pulovere de lână tricotate sau, altfel spus, o viață liniștită, confortabilă și fericită… însă Danemarca are cea mai mare datorie externă privată, de patru ori mai mare decât a Italiei, îndeajuns încât să justifice un avertisment de la FMI; mai mult de jumătate dintre danezi recunosc că-și cumpără produse de pe piața neagră.

– un alt secret murdar este că danezii au a patra cea mai mare amprentă ecologică pe cap de locuitor din lume, chiar și înaintea SUA, fiind cel mai mare exportator de petrol din lume.

– cotidianul citat a mai scris că marea nouă serie de drame, ‘Arvingerne’, este uimitoare, însă danezii au rămas în prime-time cu Midsomer Murders și documentarele cu privire la bunăstarea porcilor…
– au cele mai mari impozite din lume și al șaselea cel mai mare salariu. Ei lucrează trei zile și jumătate pentru stat și o zi și jumătate pentru ei;

– în ceea ce privește cele mai bune servicii publice, cel de învățământ este în urma Marii Britanii și nici cel de sănătate nu o duce mai bine: danezii au cele mai mari rate de cancer de pe planetă.

– nici egalitatea economică nu mai este ce a fost; Danemarca devine o țară divizată, proporția de oameni sub pragul de sărăcie s-a dublat.

– un alt adevăr murdar este că danezi sunt șovini.

mai mult la : http://www.amosnews.ro/secretele-murdare-ale-tarilor-scandinave-adevarul-din-spatele-miturilor-2014-02-11


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura