AcasăDanemarcaTara in care se traieste cel mai bine vrea sa atraga “creierele”...

Tara in care se traieste cel mai bine vrea sa atraga “creierele” Europei. Strainii fug de Danemarca, dupa ce a inasprit legislatia privind migrantii

Desi este tara cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, Danemarca se confrunta in ultimii ani cu o problema alarmanta pentru economie: lipsa de specialisti pe piata muncii.

Potrivit unui studiu recent, Danemarca este tara cu cea mai buna calitate a vietii. Cu un acces excelent la servicii de sanatate si la educatie, cu un PIB pe cap de locuitor dintre cele mai ridicate din Europa si cu drepturi si libertati garantate de stat, Danemarca poate fi considerata tara de vis in care oricine ar vrea sa traiasca.
“Incercam sa imbunatatim perceptia pe care o au strainii despre Danemarca si sa inlaturam orice neintelegere. Intentia Guvernului este sa atraga cat mai multi specialisti in Danemarca”, a declarat Jensen, intr-un interviu.
Cu toate acestea, ministrul danez de Finante, Kristian Jensen, spune ca tara sa se confrunta cu un deficit puternic de specialisti, caruia economia trebuie sa-i faca fata, scrie Bloomberg.
Danemarca a inasprit, in ultimii ani, legislatia pentru a se apara de valul de migranti veniti din Orientul Mijlociu, insa reversul medaliei este ca aceasta tine departe si talentele care veneau din Europa si care aduceau plus valoare pe puata muncii, fapt care a generat o criza acuta de specialisti.
O parte din problema, in opinia ministrului, este aceea ca, in ultima perioada, s-a indus ideea ca Danemarca a devenit o tara mai putin primitoare pentru imigranti.

Ar fi foarte simplu sa reducem taxele, pentru a creste accesul pe piata muncii, insa danezii nu sunt in favoarea unei astfel de politici. Probabil ca Danemarca este singura tara din lume in care politica reducerii taxelor nu este populara”, a spus Kristian Jensen.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca