Tren de lux adus din Danemarca, pe ruta Cluj – Oradea

0
1183
Trenuri care circulă în Danemarca cu 200 de kilometri pe oră, pe şinele din România. Nouă rută, între Timişoara-Arad-Oradea-Baia Mare. Timişoara-Arad-Satu Mare-Baia Mare cu compania privată care face senzaţie în România. Pe noua rută circulă un tren care poate rula şi cu 200 de kilometri pe oră.

Pentru noua rută, Transcarpatic va folosi un automotor spectaculos achiziţionat de la Căile Ferate din Danemarca (DSB). Acesta este primul dintre cele 15 automotoare pe care le-au cumpărat românii din Danemarca, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

”Este un tren occidental, doar în România şi Danemarca circulă astfel de garnituri. E un automotor destinat liniilor neelectrificate sau electrificate parţial. Am hotărât ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timişoara – Baia Mare, urmând ca din decembrie, odată cu introducerea noului mers al trenurilor, să plece de la Timişoara două trenuri cuplate până la Oradea, de unde să se separe, unul spre Cluj-Napoca, unul spre Baia Mare. Avem în tren zone business şi economic”, explică Valer Blidar.

Citeste mai mult: adev.ro/per2rq

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here