AcasăDanemarcaTren de lux adus din Danemarca, pe ruta Cluj – Oradea

Tren de lux adus din Danemarca, pe ruta Cluj – Oradea

Trenuri care circulă în Danemarca cu 200 de kilometri pe oră, pe şinele din România. Nouă rută, între Timişoara-Arad-Oradea-Baia Mare. Timişoara-Arad-Satu Mare-Baia Mare cu compania privată care face senzaţie în România. Pe noua rută circulă un tren care poate rula şi cu 200 de kilometri pe oră.

Pentru noua rută, Transcarpatic va folosi un automotor spectaculos achiziţionat de la Căile Ferate din Danemarca (DSB). Acesta este primul dintre cele 15 automotoare pe care le-au cumpărat românii din Danemarca, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

”Este un tren occidental, doar în România şi Danemarca circulă astfel de garnituri. E un automotor destinat liniilor neelectrificate sau electrificate parţial. Am hotărât ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timişoara – Baia Mare, urmând ca din decembrie, odată cu introducerea noului mers al trenurilor, să plece de la Timişoara două trenuri cuplate până la Oradea, de unde să se separe, unul spre Cluj-Napoca, unul spre Baia Mare. Avem în tren zone business şi economic”, explică Valer Blidar.

Citeste mai mult: adev.ro/per2rq

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca