AcasăDanemarcaTristete mare în DK :) ! Danemarca interzice prin lege zoofilia

Tristete mare în DK :) ! Danemarca interzice prin lege zoofilia

Danemarca a devenit una dintre ultimele ţări europene care interzice prin lege zoofilia, informează miercuri BBC, în pagina electronică.

Până la aprobarea legii, care s-a produs marţi, întreţinerea de relaţii sexuale cu animalele nu era penalizată din punct de vedere legal în Danemarca atât timp cât animalul nu avea de suferit. Însă activiştii în domeniul drepturilor animalelor au atras atenţia că era dificil de dovedit dacă animalul avea sau nu de suferit.

sheep_back

BBC aminteşte că, la nivelul Uniunii Europene, Ungaria, Finlanda şi România au rămas singurele ţări europene care nu incriminează zoofilia.


Ministrul alimentaţiei, agriculturii şi pescuitului Dan Jorgensen a introdus proiectul de lege în octombrie 2014, susţinând că legislaţia anterioară nu oferea animalelor suficientă protecţie. ‘Prin însăşi natura sa, un animal nu poate spune nu. Prin însăşi natura sa, un animal nu poate dovedi că a avut de suferit în urma unui act sexual. Prin urmare, avem nevoie de o nouă legislaţie care să ne asigure că primează grija pentru binele animalelor’, declarase Jorgensen în octombrie, în parlamentul danez, la prezentarea proiectului de lege.

‘Este important ca Danemarca să nu fie percepută ca o ţară în care sunt permise relaţiile sexuale cu animalele’, declarase acelaşi ministru în februarie 2015, când propunerea sa legislativă a început să fie examinată de parlament, potrivit site-ului de ştiri TheLocal.dk. Sursa citată notează că Danemarca rămăsese ultima ţară din regiune care nu avea o lege care să interzică zoofilia. Suedia a adoptat o astfel de legislaţie în 2013, iar Norvegia în 2011.

 

articol complet la :  http://www.ziuanews.ro/revista-presei/danemarca-interzice-prin-lege-zoofilia-200581

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca