AcasăCopenhagaUn bust de Rodin a fost furat în plină zi dintr-un muzeu...

Un bust de Rodin a fost furat în plină zi dintr-un muzeu din Copenhaga

Un bust din bronz realizat de celebrul sculptor francez Auguste Rodin a fost furat în plină zi din Gliptoteca din Copenhaga de doi indivizi cu ‘trăsături din Europa de Est’, transmite EFE citând un anunț făcut joi de poliția daneză.

Sculptura este una dintre versiunile ‘Bărbatului cu nasul spart’, datează din 1863 și a fost evaluată la două milioane de coroane daneze (268.000 de euro).

_85101862_bustap

Potrivit poliției, furtul a fost comis în ziua de 16 iulie, de doi indivizi cu aspect de turiști, care au intrat în muzeu, s-au îndreptat spre sala consacrată artistului francez și au plecat 12 minute mai târziu cu opera de artă ascunsă într-o sacoșă. Descrierea a fost făcută pe baza unei fotografii captate de una dintre camerele video de supraveghere montate în muzeu.

‘Este îngrozitor, am pierdut o operă importantă din colecția noastră’, a declarat cu regret directorul gliptotecii, Flemming Friborg, pentru ziarul ‘Politiken‘.

 

http://www.agerpres.ro/cultura/2015/08/20/un-bust-de-rodin-a-fost-furat-in-plina-zi-dintr-un-muzeu-din-copenhaga-17-31-56

 

Police in Denmark are hunting for two thieves who stole a small bust by the French sculptor Auguste Rodin from a museum in Copenhagen.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca