Un bust de Rodin a fost furat în plină zi dintr-un muzeu din Copenhaga

0
571

Un bust din bronz realizat de celebrul sculptor francez Auguste Rodin a fost furat în plină zi din Gliptoteca din Copenhaga de doi indivizi cu ‘trăsături din Europa de Est’, transmite EFE citând un anunț făcut joi de poliția daneză.

Sculptura este una dintre versiunile ‘Bărbatului cu nasul spart’, datează din 1863 și a fost evaluată la două milioane de coroane daneze (268.000 de euro).

_85101862_bustap

Potrivit poliției, furtul a fost comis în ziua de 16 iulie, de doi indivizi cu aspect de turiști, care au intrat în muzeu, s-au îndreptat spre sala consacrată artistului francez și au plecat 12 minute mai târziu cu opera de artă ascunsă într-o sacoșă. Descrierea a fost făcută pe baza unei fotografii captate de una dintre camerele video de supraveghere montate în muzeu.

‘Este îngrozitor, am pierdut o operă importantă din colecția noastră’, a declarat cu regret directorul gliptotecii, Flemming Friborg, pentru ziarul ‘Politiken‘.

 

http://www.agerpres.ro/cultura/2015/08/20/un-bust-de-rodin-a-fost-furat-in-plina-zi-dintr-un-muzeu-din-copenhaga-17-31-56

 

Police in Denmark are hunting for two thieves who stole a small bust by the French sculptor Auguste Rodin from a museum in Copenhagen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here