Doi soferi ai firmei Clio, care mergeau in echipaj, au primit pe 12 aprilie o amenda de 60.000 de coroane daneze (o coroana daneza reprezinta aproximativ 0,65 de lei, deci amenda se ridica la circa 8.500 de euro) de la politia din Nordjyllands (Danemarca) pentru incalcarea Regulamentului European 561 (8-6-1) – efectuarea pauzei saptamanale normale. Daca ar fi fost vorba de un singur sofer amenda ar fi fost de 30.000 de coroane.
Reamintim ca Danemarca a dat pe 23 martie, pana pe 11 aprilie, o derogare temporara de la timpul de condus si odihna, iar din informatiile disponibile deocamdata pe site-ul UE nu reiese ca aceasta ar fi fost prelungita.
Totusi, asa cum declara directorul comercial al firmei, Cristi Hodis, soferii respectivi nu erau in situatia de a face pauza de 45 de ore, si oricum nu s-au putut caza la hotel, desi au incercat, fiind refuzati deoarece fusesera in ultimele 14 zile in Italia. In plus, ei ar fi trebuit sa fie la final de saptamana pe feribot, dar plecarea acestuia s-a amanat pentru luni, 13 aprilie.

mai mult la  /www.traficmedia.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.