Libertatea a scris aici despre cum Hermina Gheorghe, 44 de ani, o româncă rezidentă în Danemarca, și-a pierdut primul băiat, bolnav de leucemie, și, apoi, autoritățile scandinave i-au luat, după două luni, dreptul de a-și crește al doilea copil, invocând starea ei de sănătate mintală. Protecția Copilului a reacționat.

Autoritățile române au transmis autorităților daneze, în luna septembrie 2015 (n.r. – pe atunci băiatul avea vârsta de 1 an și jumătate), cu sprijinul MAE, cererea privind repatrierea minorului în România, împreună cu propunerea privind instituirea plasamentului acestuia în familia bunicii materne, după revenirea în România.

Autoritățile daneze au intervenit imediat după nașterea copilului, deoarece mama și bebelușul se aflau pe teritoriul lor. “Pe fondul unor probleme de sănătate ale mamei” au decis plasarea copilului în cadrul unei familii daneze, menționează ANDPDCA.

Ulterior, în loc ca băiețelul, cetățean român, să fie repatriat și integrat în familia sa extinsă, așa cum au solicitat autoritățile române, el a fost plasat într-o familie daneză, unde trăiește și în prezent. Din 2015, autoritățile daneze nu au răspuns nenumăratelor solicitări de repatriere, formulate de autoritățile române, mai arată ANDPDCA.

Autoritățile au spus că felul în care se comportă Hermina cu fiul său pe parcursul vizitelor îl afectează pe acesta. Per Justesen, avocatul Herminei: Apărarea Herminei menționează că mama încearcă să contureze o relație între ea și fiul ei, într-un mediu stresant pentru amândoi.

“Va fi foarte dificil, dar am contestat decizia”, a mai precizat avocatul Herminei, pentru Libertatea. Libertatea a trimis mai multe solicitări autorităților daneze, dar până în acest moment, acestea au refuzat să ofere detalii, pe motiv că este vorba despre date cu caracter personal.

Citeşte întreaga ştire: Autoritățile române explică ce au făcut în cazul româncei care a dat în judecată statul danez după ce acesta i-a luat fiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.