Soțiile/soții, copiii și părinții cetățenilor danezi sau străini cu reședința pe teritoriul danez pot intra în Danemarca

La începutul acestei săptămâni, a continuat procesul de redeschidere a societății și economiei daneze. Dacă la 15 aprilie, după cum am informat, într-o primă fază, au început să se redeschidă creșele, grădinițele și clasele I-V, la 20 aprilie, în cea de-a doua fază (consens la nivelul partidelor politice daneze și recomandare favorabilă din partea Institutului național de serologie), și-au reluat activitatea o serie de profesii liberale. Astfel, s-au putut redeschide frizeriile și saloanele de coafură, saloanele de masaj și de înfrumusețare, centrele SPA, saloanele de tatuaj, cabinetele stomatologice, de psihoterapie, osteopatie, fizioterapie, chiropractică, opticienii, optometriștii, clinicile și spitalele private. De asemenea, s-au redeschis instanțele de judecată, școlile de șoferi și și-a reluat activitatea personalul din penitenciare, serviciile de contabilitate și cabinetele de avocatură.

De asemenea, începând cu 22 aprilie a.c., soțiile/soții, copiii și părinții cetățenilor danezi sau străini cu reședința pe teritoriul danez pot intra în Danemarca. Aceștia trebuie să prezinte o copie a cardului de securitate socială (Gult sygesikringsbevis sau Sundhedskort/yellow card) aparținând soției/soțului, copiilor sau părinților care se află în Danemarca și o copie a certificatului de căsătorie, respectiv a certificatului de naștere. Pentru detalii privind cazuri individuale vă recomandăm să sunați la numărul de telefon al Poliției daneze dedicat special aspectelor legate de intrarea în Danemarca, 0045 70206044.

Cele mai recente date privind pandemia de COVID-19 în Danemarca indică: aproape 8.100 de infectări; 117.700 testări; 5.100 persoane vindecate; 324 persoane spitalizate și 384 decese.

Embassy of Romania in Copenhagen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.