AcasăCulturaRegizorul Adrian Silisteanu la Festivalul International de Film de la Odense

Regizorul Adrian Silisteanu la Festivalul International de Film de la Odense

Romania este prezenta pentru al treilea an consecutiv la Festivalul de Film de la Odense, festival ce se va desfăşura între 28 august şi 3 septembrie 2017, informeaza Institutul Cultural Român de la Stockholm. Filmul regizorului român Adrian Silişteanu Scris/Nescris (Written/Unwritten ) a fost ales dintr-o listă de 2500 de scurtmetraje şi împreună cu alte 100 de scurtmetraje selectate pentru ediţia din acest an a festivalului va concura în competiţia oficială pentru Cel mai bun scurtmetraj internaţional, premiu care va aduce câştigătorului şansa ca filmul său să fie proiectat la Academia Americană de Film (Oscar Academy).

Scurtmetrajul  Scris/Nescris prezintă povestea unei familii de romi a cărei fiica minoră abia a născut o fată.  Tatăl  Pardică nu pare să fie încântat de eveniment, iar când un angajat al spitalului le cere să semneze mai multe hârtii descoperă faptul că familia are probleme cu actele şi cu statutul de părinţi. Pericolul iminent de a fi despărţiţi de fiica minoră îl face pe Pardică să acţioneze.

Regizorul Adrian Silişteanu va fi prezent la festival în perioada 31 august- 3 septembrie pentru a participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul, dar şi la festivitatea de încheiere a evenimentului.

OFF este cel mai cunoscut festival de film dedicat producţiilor scurte din Danemarca şi singurul festival al cărui câştigător este înscris automat în selecţia pentru Premiile Academiei Americane de Film. Festivalul are un public anual de 20.000 de spectatori şi include, pe lângă proiecţiile de film, concerte, dezbateri, ateliere de creaţie şi programe pentru copii.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca