Nordicii s-au prezentat exemplar în lupta cu coronavirusul, iar modelul suedez e recomandat de acum şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Danemarca, la rândul ei, poate da o lovitură importantă.

Tocmai pentru că au ţinut pandemia sub control şi şi-au salvat şi economia, danezii îşi permit acum să facă o propunere curajoasă.
Concret, federaţia de fotbal a anunţat că Danemarca e pregătită să găzduiască Euro 2020, competiţie care a fost amânată pentru 2021, în perioada iunie – iulie. În mod normal, Campionatul European ar trebui să fie găzduit în 12 oraşe, printre care şi Bucureştiul. Doar că, în ultimele săptămâni, au apărut informaţii că anumite oraşe-gazde, precum Roma, Bilbao şi chiar şi Munchen nu-şi mai doresc partide din cadrul Euro 2020 din cauza situaţiei create de pandemie.
„Copenhaga e pregătită să găzduiască, integral, Euro 2020 în vara anului 2021. Tocmai de aceea, am trimis la UEFA propunerea noastră însoţită de garanţiile necesare. Euro 2020 e printre cele mai mari evenimente sportive de pe planetă. Iniţial, oraşul Copenhaga a primit patru meciuri, dar acum avem pregătirea necesară pentru a găzdui toată competiţia“, a declarat Jesper Møller, preşedintele Federaţiei Daneze de Fotbal (DBU).

Citeste mai mult: adev.ro/qa0eta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.