AcasăCopenhagaDanemarca este pregătită să iasă din era carburanţilor fosili. Ţara urmează să...

Danemarca este pregătită să iasă din era carburanţilor fosili. Ţara urmează să pună capăt tuturor noilor explorări de petrol şi gaze până în 2050

Danemarca este în prezent cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană, dar produce mult mai puţin decât Norvegia sau Marea Britanie, din afara UE.

-

Danemarca va pune capăt tuturor explorărilor noi de petrol şi gaze din Marea Nordului, ca parte a unui plan mai mare de oprire a extragerii combustibililor fosili până în 2050, anunţă BBC.

Guvernul danez a acceptat, de asemenea, să anuleze ultima rundă de licenţiere, care acordă firmelor permisiunea de a căuta şi extrage petrol şi gaze.

„Acum punem capăt definitiv epocii carburanţilor fosili”, a declarat ministrul danez al climatului.

„Suntem cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană şi, prin urmare, această decizie va avea efecte în întreaga lume”, a declarat joi ministrul danez al climatului, Dan Jorgensen.

mai mult la  /www.zf.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

[promo 🎯] Pentru cei care se iubesc! / Для тех кто...

1) 🇷🇴 în romana -aveti probleme de sanatate? -ati obosit sa alergati pe la medici? -cautati metode naturistice? -ati dori sa luati sub control sanatatea personala? Aveam si eu...