Guvernul danez va frâna dezvoltarea acvaculturii sale, contestată pentru impactul ei negativ asupra mediului înconjurător, informează AFP, potrivit agerpres.

„Danemarca a atins limita numărului de peşti care pot fi crescuţi în mare fără a periclita mediul (…). Trebuie să fim un pionier ‘verde’, inclusiv în materie de piscicultură”, a declarat ministrul danez al Mediului, Lea Wermelin, într-un comunicat prin care a anunţat oprirea dezvoltării fermelor maritime de acvacultură, publicat luni seară.

Măsura a fost salutată de organizaţiile ecologiste care critică poluarea generată de piscicultura marină, mai ales din cauza alimentaţiei peştilor şi a deşeurilor rezultate.

În schimb, anunţul reprezintă „un pas serios înapoi” pentru o industrie până acum înfloritoare, a declarat pentru AFP preşedintele Federaţiei daneze de acvacultură, Brian Thomsen.

„Plănuiam să înfiinţăm mai multe ferme offshore, însă de acum este imposibil”, a adăugat el.

Guvernul danez, deşi interzice înfiinţarea şi extinderea instalaţiilor de acvacultură marină, va menţine totuşi cele 19 ferme existente în mările sale, dar şi acvacultura de apă dulce, care deţine aproximativ 200 de ferme pe teritoriul său.

mai mult la :  blacknews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.