AcasăCopenhagaDin cauza condițiilor din închisori, Danemarca refuză să expulzeze 4 români pentru...

Din cauza condițiilor din închisori, Danemarca refuză să expulzeze 4 români pentru a-și ispăși pedepsa

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, că a discutat cu premierul danez despre situaţia a patru români ce ar trebui expulzaţi din Danemarca, însă instanţele s-au opus din cauza situaţiei închisorilor din România. Şeful statului a afirmat că va aduce la cunoştinţa noului ministru al Justiţiei aceste cazuri.

„În cursul discuţiei cu premierul danez, mi-a ridicat această problemă. Este o problemă pe care am luat-o în serios şi m-am oferit, într-adevăr, ca atunci când vom avea un nou Guvern şi un nou Ministru al Justiţiei, să atragă atenţia noului Ministru şi noului Guvern că aici este o problemă unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere şi s-a înţeles foarte bine această problemă. Eu sunt optimist fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că în momentul în care vom avea un nou Guvern vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii, a spus preşedintele.

Cu referire la situaţia generală a închisorilor, preşedintele a spus că „nu e nicio noutate”, iar în cursul anului 2017 au fost multe discuţii despre penitenciare, iar guvernanţii s-au angajat să rezolve problemele.

„Nu îşi imaginează nimeni că o problemă care a fost neglijată timp de 20 de ani se rezolvă într-o zi, dar noi suntem destul de hotărâţi în România să abordăm problema şi să o rezolvăm şi atunci acest lucru l-am şi transmis partenerului de discuţie, a spus el.

Premierul danez a afirmat joi, după o întâlnire cu preşedintele Iohannis, că a fost discutat şi cazul a patru români care trebuie expulzaţi în România pentru a ispăşi pedepse, însă instanţele din Danemarca au blocat procesul, invocând condiţiile din penitenciarele româneşti.

Sursa: News.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy