Ministrul de externe danez: Danemarca, deschisă la ideea ca Marea Britanie să rămână în UE

0
699

Ministrul de externe danez, Anders Samuelsen, a declarat miercuri că este deschis la ideea ca Marea Britanie să rămână membră cu drepturi depline a Uniunii Europene în cazul în care se va răzgândi să mai părăsească blocul comunitar, relatează Reuters.

„Dacă ei (Marea Britanie) se vor întoarce mâine și vor spune că vor să fie o parte din toate acestea, Danemarca este foarte deschisă față” de o asemenea turnură a situației, a declarat Samuelsen într-o conferință de presă.

Înaintea sa, declarații similare au fost făcute de noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, și ministrul de finanțe german Wolfgang Schaeuble.

De asemenea, coordonatorul pentru Brexit din Parlamentul European (PE), Guy Verhofstadt, a declarat marți că Marea Britanie este binevenită să se răzgândească și să rămână în UE, dar a avertizat totodată că Londra nu trebuie să se aștepte să beneficieze în continuare de același rabat bugetar sau de excepții complexe de la regulile Uniunii.

Aceste declarații intervin în contextul în care premierul britanic, Theresa May, a afirmat în ajun că negocierile privind Brexit vor începe săptămâna viitoare.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here