AcasăCopenhagaMinistrul de externe danez: Danemarca, deschisă la ideea ca Marea Britanie să...

Ministrul de externe danez: Danemarca, deschisă la ideea ca Marea Britanie să rămână în UE

Ministrul de externe danez, Anders Samuelsen, a declarat miercuri că este deschis la ideea ca Marea Britanie să rămână membră cu drepturi depline a Uniunii Europene în cazul în care se va răzgândi să mai părăsească blocul comunitar, relatează Reuters.

„Dacă ei (Marea Britanie) se vor întoarce mâine și vor spune că vor să fie o parte din toate acestea, Danemarca este foarte deschisă față” de o asemenea turnură a situației, a declarat Samuelsen într-o conferință de presă.

Înaintea sa, declarații similare au fost făcute de noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, și ministrul de finanțe german Wolfgang Schaeuble.

De asemenea, coordonatorul pentru Brexit din Parlamentul European (PE), Guy Verhofstadt, a declarat marți că Marea Britanie este binevenită să se răzgândească și să rămână în UE, dar a avertizat totodată că Londra nu trebuie să se aștepte să beneficieze în continuare de același rabat bugetar sau de excepții complexe de la regulile Uniunii.

Aceste declarații intervin în contextul în care premierul britanic, Theresa May, a afirmat în ajun că negocierile privind Brexit vor începe săptămâna viitoare.

AGERPRES

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca