AcasăDanemarcaPETIȚIE: Sute de solicitări pentru o cursă aeriană din Iaşi spre Danemarca

PETIȚIE: Sute de solicitări pentru o cursă aeriană din Iaşi spre Danemarca

Sute de moldoveni cer înfiinţarea unei curse aeriene directe spre Danemarca. O petiţie on-line, lansată pe site-ul petitieonline.net, pentru înfiinţarea unei curse Iaşi – Billund, a strâns până ieri peste 330 de semnături.

Petiţia solicită o frecvenţă a zborurilor de măcar o cursă dus-întors săptămânal, argumentul fiind numărul mare de moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului stabiliţi în Danemarca. „Sunt foarte mulţi studenţi şi muncitori din Iaşi sau împrejurimi care preferă să meargă acasă cu microbuze, pentru că timpul este aproximativ acelaşi ca al unui zbor cu escale până la Bucureşti şi apoi încă vreo 8 ore până acasă. Cu ocazia asta, pot şi lua bagaje mai multe. Dacă ar fi un zbor direct din Billund spre Iaşi, ar fi perfect, pentru că în patru ore am fi direct acasă şi am merge mai des“, a spus Remus-Petru Manolache.aeroport2-oradestiri.oradestiri.ro_

Billund este un orăşel de aproximativ 6.000 de locuitori, situat aproximativ în centrul peninsulei Iutlanda. Deşi mic ca dimensiuni, oraşul are un aeroport internaţional cu o pistă de 3.100 metri, faţă de cei 2.400 de metri ai pistei aeroportului ieşean. Billund este sediul celei mai importante fabrici Lego, adăpostind totodată şi centrul operaţional al companiei. „Reuşesc să zbor destul de des pe ruta asta, şi mereu am probleme privind sincronizarea zborurilor. Recent am achiziţionat două bilete pentru ruta respectivă şi mi-a fost foarte greu să găsesc zboruri care să-mi fie convenabile atât ca preţ, cât şi ca timp, care se întinde de la 12 până la mai mult de 24 de ore între cele două puncte. Sunt costuri relativ mari din cauza escalelor în câte 2-3 aeroporturi“, a comentat ieri un alt semnatar al petiţiei.

Transportul auto între Iaşi şi capitala Danemarcei, Copenhaga, costă aproximativ 100 de euro, drumul durând două zile.

sursa :

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/petitie-sute-de-solicitari-pentru-o-cursa-aeriana-din-iasi-spre-danemarca–125584.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca