Danemarca a devenit, miercuri, prima țară europeană care a redeschis o parte dintre școli, după restricțiile extinse impuse în campania de combatere a noului coronavirus. Nu s-au deschis toate școlile, ci doar o parte dintre creșe, grădinițe și școli primare, intenția fiind ca restul dintre acestea să fie deschise treptat, în zilele următoare, potrivit ediției daneze a The Local. Primul pas vine chiar în ziua în care Comisia Europeană a emis o serie de recomandări privind ridicarea treptată a măsurilor de izolare în țările membre, care sunt îndemnate să anunțe celelalte state atunci când fac ceva și să țină cont de punctele de vedere ale acestor alte state.

Danemarca a fost printre primele țări europene care au decis închiderea școlilor, pe 12 martie. La începutul acestei luni, premierul Mette Frederiksen a anunțat intenția de a le redeschide treptat începând din 15 aprilie, cu condiția să existe o stabilizare a evoluției epidemiei Covid-19. Până marți, în această țară fuseseră confirmate aproape 6.700 de cazuri de Covid-19 și 299 de decese.

“Suntem cu toții ușor agitați și va trebui să ne asigurăm că respectăm regulile de igienă. O să fie mult spălat pe mâini, pe parcursul zilei. Nu avem măști și trebuie să păstrăm o distanță considerabilă între noi, iar aceasta e o sarcină foarte dificilă.”

mai mult la  /www.edupedu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.