AcasăCopenhagaUn bar din Danemarca oferă teste pentru depistarea COVID-19

Un bar din Danemarca oferă teste pentru depistarea COVID-19

-

Un bar din Copenhaga le oferă clienţilor un test pentru depistarea COVID-19 şi o bere în timp ce aşteaptă rezultatul, iniţiativă care doreşte să contribuie la reluarea activităţii după luni de restricţii, informează Reuters.

Clienţii Warpigs Brewpub plătesc circa 25 de dolari pentru a fi testaţi într-o cabină specială de testare. După circa o jumătate de oră, dacă rezultatul testului este negativ, primesc permisiunea de a intra în local.

Iniţiativa face parte din sistemul ”paşaportul corona”, în cadrul căruia cetăţenii pot folosi fie o aplicaţie pentru telefonul mobil, fie un formular guvernamental omologat pentru a arăta dacă au fost vaccinaţi anti-COVID-19, au fost infectaţi anterior sau au un rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

Potrivit acestui sistem, care a intrat în vigoare de miercuri, personalul muzeelor, barurilor, cafenelelor şi restaurantelor verifică statutul clienţilor înainte de a le permite accesul.

Danemarca oferă totodată teste gratuite pentru depistarea COVID-19, însă clienţii barului din Copenhaga susţin că preferă variantele plătite, comercializate de compania Practio, cu ajutorul cărora evită statul la cozi.

mai mult la   /www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Cum a văzut un român din Danemarca spectacolul sinistru din Piața...

Acum mai bine de 1oo de ani , sculptorul Edward Eriksen a imortalizat în bronz povestea lui H.C. Andersen și de atunci micuța statuie...