Zeci de mii de oameni au manifestat în fața ambasadei Rusiei din Copenhaga si la Aarhus. Premierul danez Mette Frederiksen si membrii ai guvernului au luat parte la proteste

0
817

Zeci de mii de oameni au manifestat în fața ambasadei Rusiei din Copenhaga: „Ucraina nu este singură”. Demonstratii au fost si la Aarhus , al doilea oras ca marime, al Danemarcei dar si in alte localitati.

Peste 10.000 de danezi s-au Duminică după-amiază în fața ambasadei Rusiei pentru a protesta împotriva razboiului din Ucraina. Totuși, nici actualul, nici fostul premier al Danemarcei, care au luat parte la demonstratii, nu au reușit să-l determine pe ambasadorul Rusiei să răspundă.

Dacă ambasadorul rus Vladimir Barbin ar fi ales să privească pe fereastră duminică după-amiază, ar fi văzut o priveliște uimitoare. Câteva mii de oameni stăteau în fața reședinței sale din strada Kristianiagade din Copenhaga. Protestau împreună mii de danezi, mulți cu steaguri ucrainene pe obraji și pancarte facute acasă, în mâini, în timp ce își arătau sprijinul pentru poporul ucrainean – și aversiunea față de invazia rusă.

„Democrația și libertatea noastră sunt amenințate și, în calitate de bunic, simt o mare rușine că trebuie să le lăsăm Europa nepotilor nostri, în felUL ACESTA. Este groaznic că acum Vedem DIN NOU că Europa este din nou amenințată și, prin urmare, trebuie să fim uniți”, a spus pensionarul Ole Østergaard Thomsen stând pe trotuarul din fata Ambasadei Ruse.

„Și nu am altă putere decât să stau aici și să-mi arăt solidaritatea cu Ucraina și poporul ei”.

/www.berlingske.dk/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.