AcasăDanemarcaActualizare. Imigrație: Legătura feroviară Germania-Danemarca va fi reluată parțial

Actualizare. Imigrație: Legătura feroviară Germania-Danemarca va fi reluată parțial

Compania daneză a căilor ferate DSB a anunțat, joi, că legăturile feroviare cu Germania vor fi reluate în timpul zilei, a doua zi după ce poliția a suspendat aceste legături din cauza afluxului de imigranți, informează AFP.

(foto : valul de refugiati din Siria a ajuns la granita cu Danemarca)

Flygtninge på motorvej

Totodată, feriboturile pe care sunt îmbarcate de obicei garnituri de tren vor rămâne închise acestui de tip de transport.

Poliția daneză a ordonat, miercuri, suspendarea legăturilor feroviare cu Germania, după ce mai multe sute de imigranți, provenind din Germania și în tranzit spre Suedia, au refuzat să coboare din tren la sosirea în Danemarca.


Situația a fost rezolvată spre seară și DSB a anunțat că serviciile sale spre Germania vor fi reluate normal joi, la trecerea de frontieră terestră Padborg, în extremul sud al Danemarcei, însă traversarea pe feribot va rămâne închisă trenurilor, ‘din cauza activității poliției la frontiere’.

Operatorul de feribot, Scandlines, a anunțat că doar pasagerii ce călătoresc în autoturisme vor fi acceptați pe feriboturi, între Rodby și Puttgarden în Germania.

Cel puțin două trenuri ce transportau 340 de refugiați au rămas blocate în timpul zilei de miercuri, la Rodby, port situat la 135 de kilometri sud-vest de Copenhaga, principal punct de trecere cu feribotul între Germania și Peninsula Scandinavă.

Imigranții refuzau să coboare pentru a cere azil în Danemarca, țară a cărei politică de imigrație este mai restrictivă. În urma unor negocieri îndelungate, circa o sută de persoane au renunțat în final și au acceptat să rămână în Danemarca. Alți circa 240 de imigranți au fost autorizați apoi să coboare din tren, fără ca poliția să intervină.

Dacă Suedia este, alături de Germania, una dintre destinațiile privilegiate pentru refugiații, în special sirieni, care sosesc în Europa, Danemarca este mai puțin atrăgătoare și face tot posibilul să nu fie, acordând doar drepturi de reședință provizorie, complicând reîntregirea familiilor și reducând alocațiile pentru noii sosiți.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu)


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura