si la Antena1: Romani umiliti la munca, in Danemarca VIDEO

4
934

Munca in strainatate s-a dovedit a fi iadul pe pamant pentru zece romani plecati in cautarea unui trai decent. In loc de asta, au ajuns sa traiasca laolalta cu sobolanii si sa manance din gunoaie. Au plecat din Romania crezand ca au prins un contract bun in Danemarca. Au fost tratati insa mai rau ca animalele.

Cand au ajuns la casa in care urmau sa locuiasca vreme de sase luni, atat cat dura contractul, s-au ingrozit. Casa era de fapt o darapanatura.

Trei saptamani au indurat cosmarul. Pana cand au primit lovitura de gratie. In ziua de salariu nu au primit nimic. Asa ca s-a descurcat cum au putut.

Cele doua familii au ajuns in Danemarca in vara anului trecut. Oamenii fusesera angajati la o firma de curatatorie iar oferta parea excelenta.

Cu chiu, cu vai au reusit sa se intoarca in tara. Acum au primit ei vizita danezilor. Nu a celor care i-au umilit, ci a reporterilor care au vrut sa investigheze cazul.

http://www.youtube.com/watch?v=3gsDvCzvfA0

4 COMENTARII

  1. nu cred ca erau danezi oameni care ia-u adus aici sigur era si un roman de-al nostru printre ei e greu de crezut dar romani nostri sant niste vipere caz concret.dar cum au gasit firma asta daca ei sant danezi sincer eu caut de lucru de ceva timp dar nu am dat peste asa ceva de ce nu sa-u adresat politiei dac sant daneji sau comunei unde apartin unde s-a intamplat asta?

  2. @gogu, esti un idiot! Si care ar fi problema daca sunt tigani? In fond oamenii au plecat sa munceasca, nu sa fure. De ce doresti raul cuiva inutil, fara sa iti fi facut nimic? Ce oameni! Si ne mai miram ca ni se pun etichete, unii dintre noi o merita cu prisosinta.

  3. @cristi, cand esti strain int-o tara a carei limba nu o vorbesti si nu ai nici foarte multa scoala, e cam greu sa stii ca poti vorbi cu cei de la primarie sau cu politia. Eu am impresia ca oamenii astia nici engleza nu vorbeau si atunci, ma intreb, cum sa comunice si cu cine.

    Se poate sa fie si danezi, in fond sunt peste tot in lume oameni care isi fac un obicei din a ii exploata pe ceilalti. Nu ii vad pe danezi mai „nobili” din punctul asta de vedere (asa cum nu ii vad nici pe feroezi sau alti scandinavi), ii vad doar mai controlati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here