AcasăPrima paginaMichael , hva' med hetzen mod rumænerne i danske medier ? Ambasadorul...

Michael , hva’ med hetzen mod rumænerne i danske medier ? Ambasadorul Danemarcei: Vom incerca gasirea unei solutii pentru aderarea Romaniei la Schengen. Daaa, sigur , d’aia nu dormiti voi noaptea :)

Danemarca – tara care detine presedintia UE – sprijina Romania in dorinta aderarii la spatiul Schengen si va cauta, in reuniunile la nivelul UE, sa faciliteze o solutie in acest sens, a spus ambasadorul danez la Bucuresti, Michael Sternberg. Perspectivele nu sunt optimiste, a reamintit ministrul Leonard Orban, in conditiile in care Olanda isi mentine aceeasi pozitie dura impotriva Romaniei.

Danemarca realizeaza eforturile majore facute de Romania si bulgaria pentru indeplinirea criteriilor de aderare si sustine necesitatea aplicarii acelorasi sandarde pentru toate statele membre ale UE, a spus reprezentantul diplomatic al Danemarcei la Bucuresti, intr-o conferinta de presa.

Totusi, nu avem nicio iluzie ca nu va fi usor, intrucat pare ca Guvernul danez are spatiu redus de manevra din cauza unor ratiuni de politica interna. In timpul presedintiei daneze vom lucra asiduu pentru facilitarea unei solutii”, a declarat ambasadorul.

Guvernul olandez a aratat in repetate randuri ca asteapta doua rapoarte privind mecanismul de cooperare si verificare asupra justitiei (MCV) pentru a lua o decizie privind acceptarea Romaniei in spatiul Schengen. Aceasta corelare a unor chestiuni diferite, in afara aquis-ului Schengen a fost intens contestata de Romania.

„Chiar daca nu acceptam corelarea cu MCV, va fi fireste foarte important ca Romania sa continue eforturile, pentru a nu exista nicio indoiala ca se afla pe drumul cel bun”, a spus si ambasadorul Michael Sternberg.

 

Ambasadorul Danemarcei: Vom incerca gasirea unei solutii pentru aderarea Romaniei la Schengen. Leonard Orban: Nu avem perspective optimiste, dar vom continua presiunile diplomatice

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Chiar daca Olanda pastreaza pozitia luata la inceput, Danemarca macara sprijina Romania, chiar daca eforturile nu vor fi cele pe masura cuvintelor rostite de ambasadorul danez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca