AcasăPrima paginaGorjenii, ceruţi să muncească în fermele din Danemarca

Gorjenii, ceruţi să muncească în fermele din Danemarca

Danemarca pune din nou la bătaie peste 70 de posturi de fermier, în ferme de cultivare a fructelor şi legumelor. O ofertă, deloc de ne luat în seamă având în vedere faptul că salariile sunt duble faţă de România, iar condiţiile de muncă sunt net superioare. O spun majoritatea lucrătorilor sezonieri, care au lucrat acolo.

Danezii, se pare, sunt din ce în ce mai încântaţi de forţa de muncă românească. O dovedesc nenumăratele oferte de locuri de muncă, pentru români. Noua ofertă scoate la bătaie 75 de posturi, în ferme de cultivare a fructelor şi legumelor. Potrivit angajatorilor danezi, se vor recolta diverse fructe şi legume. În mod normal, se lucrează între 25-37 ore săptămânal, dar numărul lor depinde şi de vreme. Munca poate începe la 4 dimineaţa. Printre cerinţele angajatorului se numără: vârsta minimă 18 ani, Limba engleză nivel mediu, muncă fizică grea, experienţă în munca agricolă-avantaj, munca anterioară în ferme daneze-avantaj, cazarea în cort. La cele mai multe din ferme, lucrătorii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete, baie, maşini de spălat. Taxa de cazare în camping este între 2-10 euro/zi, pentru acoperirea costurilor serviciilor de electricitate, apă. Daca contractul începe înainte de luna Mai şi se termină după luna august, angajatorul va oferi întotdeauna cazare în spaţiu acoperit, contra-cost sau va ajuta lucrătorul să îşi găsească cazare.

 

….Gorjenii, ceruţi să muncească în fermele din Danemarca


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. (salarii duble fata de romania) cele de 150 de euro sau cele de 300 de euro, ar trebui sa fie de cel putin 4 ori mai mari pentru munca ce o depun acei oameni acolo (conditii net superioare) la cort pe care il aduc de acasa si mai au tupeul sa ceara si chirie zilnic pentru asta si cine inghite gogosile cu max 37h/saptamana, ce munca agricola incepe la ora 04:00 dimineata se termina la ora 12:00 la amiaza si pentru ca accepta pun pariu ca anul viitor o sa fie platiti mai putin si vor munci mai mult. daca o tinem asa curand nu va mai fi mare diferenta intre romani ce muncesc acum la fermele daneze si sclavii ce munceau mosia boierilor in trecut. imi pare foarte rau ca tot ce pot face este sa scriu aici. toti suntem egali in drepturi si indatoriri in aceasta lume indiferent ce nationalitate suntem de unde venim si unde mergem. nu ar trebui sa uitam niciodata acest lucru.

  2. @takenzo
    -suntem egali dar nu ne comportam egal
    -conform „nu e prost cine cere, e prost cine da” aici e vina celor care accepta aceste conditii si acest salariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura