AcasăStiriCele mai mari banci daneze renunta la serviciile agentiei Moody's

Cele mai mari banci daneze renunta la serviciile agentiei Moody’s

Cele mai mari banci daneze au renuntat la serviciile agentiei Moody’s dupa ce acestea au fost asigurate de unii dintre cei mai mari investitori din tara ca opinia firmelor de rating au o valoarea limitata, relateaza Bloomberg.

Nykredit, cel mai mare creditor ipotecar danez si cel mai mare emitent de obligatiuni garantate cu active imobiliare din Europa, si-a terminat contractul cu Moody’s pe 13 aprilie, justificand prin viziunea „volatila” a acestei agentii. De asemenea, Danske Bank A/S, divizia de credite ipotecare a Realkredit Danmark, cel de-al doilea furnizor de imprumuturi pentru locuinte, a renuntat la serviciile Moody’s in iunie 2011, iar Jyske Bank, cea de-a doua banca listata din Danemarca, intentioneaza sa inchida acordurile cu Moody’s, conform lui Steen Nygaard, seful trezoreriei Jyske.

„Ei tocmai au depasit limita de corectitudine. Nu este doar faptul ca avem o opinie si daca ei sunt impotriva noastra, ne suparam si plecam. Este vorba despre fundamente, unde noi pur si simplu nu putem urma argumentele Moody’s”, a declarat Nygaard intr-un interviu.

Moody’s a criticat in luna iunie a anului trecut industria de obligatiuni ipotecare in valoare de 470 miliarde de dolari din Danemarca, cea de-a treia din lume dupa cele din SUA si Germania, pentru incapacitatea acesteia in ceea ce priveste reducerea riscurilor de refinantare, alimentate de neconcordanta dintre maturitatile de finantare cu cele de creditare.

Totusi, dupa acest moment, indicele de referinta Nykredit al celor mai tranzactionate titluri imobiliare din Danemarca a crescut cu 6,3% la un record, indicand faptul ca investitorii nu tin cont de criticile agentiei.

Purtatorul de cuvant al Moody’s, Jessica Sibado, a spus joi intr-un interviu telefonic ca agentia „nu doreste sa comenteze relatiile sale comerciale. Moody’s considera ca Danemarca are unul dintre cele mai puternice cadre de garantare a obligatiunilor din Europa. Cu toate acestea, din anul 2009, obligatiunile garantate au fost afectate de slabirea puterii emitentului de credite si de cresterea riscurilor de refinantare”.

Din vanzarile de 2,3 miliarde de dolari pe care compania de rating le-a realizat, 31 de procente au provenit din Europa, Orientul Mijlociu si Asia, a comunicat aceasta, pe 12 martie. Nykredit si Jyske au refuzat sa arate cat platesc catre Moody’s pentru ratingurile lor.

Cele mai mari banci daneze renunta la serviciile agentiei Moody’s

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca