Educaţie prin muncă. Bacalaureat internaţional la Oradea: 25 de elevi din Danemarca vor construi 30 de case din lemn pentru familii nevoiaşe

0
754

A început Bacalaureatul la Oradea. Nu pentru elevii români, ci pentru 25 de elevi din Danemarca, veniţi special aici pentru a susţine o probă practică a examenului internaţional de Bacalaureat, în domeniul construcţiilor. Educaţie prin muncă. Bacalaureat internaţional la Oradea: 25 de elevi din Danemarca vor construi 30 de case din lemn pentru familii nevoiaşe

A început Bacalaureatul la Oradea. Nu pentru elevii români, ci pentru 25 de elevi din Danemarca, veniţi special aici pentru a susţine o probă practică a examenului internaţional de Bacalaureat, în domeniul construcţiilor.

Cei 25 de elevi sunt însoţiţi de trei profesori supraveghetori şi, împreună cu Organizaţia Habitat pentru Umanitate, vor ridica într-un cartier din Oradea, în mai puţin de o săptămână, 30 de case pentru tot atâtea familii nevoiaşe.

Construcţiile vor fi realizate pe structură uşoară din lemn.

Această probă specială este o metodă modernă a sistemului de învăţământ nordic, prin care sunt testate abilităţile şi cunoştinţele practice ale elevilor.

Bacalaureatul internaţional are o pondere importantă în nota finală obţinută de absolvenţii de liceu din Danemarca.

 

Educaţie prin muncă. Bacalaureat internaţional la Oradea: 25 de elevi din Danemarca vor construi 30 de case din lemn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here