O linguriţă de istorie gastronomică din Copenhaga

0
1211

Deşi poate părea hilar pentru unii ditre voi pentru foarte mulţi ani cârnaţii, care nu era doar mai economici pentru cei din Copenhaga şi putea fi şi păstraţi pentru perioade lungi de timp, şi care împreună cu pâinea de secară, erau mâncarea de bază pentru cei din capitala Danemarcei. Până la sfârşitul secolului al-VIII-lea, au existat mai multe tipuri diferite de mezeluri, preparate din carne de porc sau vacă, crescute în Copenhaga, ”dezvoltate” în 1840 de către măcelarul francez Louis Francois Beauvais.

Acesta deschisese o afacere în Copenhaga care s-a dovedit a avea mare succes printre cei de aici. În 1880, Oskar Davidsen a deschis un restaurant specializat în sandwich-uri cu o gamă destul de largă. Leverpostej sau pasta de ficat, a devenit disponibilă în magazinele alimentare undeva la sfârşitul secolului IX, dar a trecut ceva timp până când preţul acesteia a putut fi comparat cu cea a mezelurilor.

Cam prin aceeaşi perioadă, pauza de prânz de o oră, cea care permitea oamenilor să se bucure de o masă caldă la prânz, a fost scurtată la 30 de minute. Astfel a fost încurajat aducerea sandwich-urilor la lucru. În 1920 şi 1930, roşii şi castraveţi au fost adăugate ca un topping pentru mezeluri, iar în 1940, Henry Stryhn Leverpostej a popularizat livrările de sandwich-uri în întreaga Copenhaga.

mai mult la :  http://thecitybreak.ro/ce-gustam-in-copenhaga-gatitul-in-scandinavia/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here